Országos Gyermekbajnokság U14 – 5. forduló, Szekszárd

Szekszárdi FGKC – Mohácsi TE 1888  17-18

Tabajdi Ferenc:

Sajnos az utolsó fordulóban, a hazai rangadón volt a legtöbb hiányzónk. Tulajdonképpen nem hoztunk a vártnál kevesebbet. De milyen az edző, reménykedik, hogy a hiányzók helyére bekerülő játékos talán hoz valami pluszt. Nem ez történt, különösen a jobb kettes védekezés (Orbán E. helye) jelentett megoldhatatlan feladatot. Innen kaptuk a góljaink több mint felét. A szélekről nagyon sok helyzet maradt ki. A három kapusunkból csak Maul P. volt egészséges, akinek viszont az első félidőben nem ment. Ahhoz viszont, hogy 14-8-as mohácsi vezetésről kitudtunk egyenlíteni, az ő feljavuló teljesítménye is kellett. Az utolsó percben mindkét csapatnak volt 1-1 támadása, sajnos mi elhibáztuk. Így minimális, de vendéggyőzelem született.

Női Ifjúsági II. osztály-Nyugat – 10. forduló

Szekszárdi FGKC – Siófok KC II.  34-27

Tabajdi Ferenc: 

Többre értékelem azokat a mérkőzéseket, ahol komoly védekezés van. Az ellenfelünk egy ideig próbálta, nekünk ma nem sikerült. Kompenzálta, hogy ma támadásban nagyon jó egyéni teljesítmények voltak. Közülük is kiemelkedett Bognár Zs. és Pataki N. játéka. Bordán A. jól kezdett, hamar emberfogással kezdték kísérni, ami a többieknek nagyobb területet nyújtott. A védekezés közepes szint alatt maradt, de Nagy A. a kapuban fokozatosan egyre jobban teljesített. Az utolsó percekben a sok csere hatására kissé közelített a vendéggárda. A 4. helyezett elleni biztos győzelemmel megerősítettük a dobogós helyezésünket.

NB II Női Dél-Nyugat – 10. forduló

Szekszárdi FGKC – DKKA U22  31-28

Bordán Anna: 

Támadásban nagyon jól kezdtünk és a második tíz percben javult a védekezés, így öt gólos előnyt szereztünk. Nagyobb is lehetett volna a különbség, de az utolsó percekben több ziccert is hibáztunk. Sajnos a második félidőben egy más szellemű csapat kezdett. Lelassult támadás, gyenge védekezés, az ellenfél pillanatok alatt visszajött egy gólra. Próbáltunk tempót váltani, de a védekezés nem működött. Hiába szállt be az átlövésekbe a végig eredményes Csajkó E. mellé Gulyás L., a dunaújvárosiak átvették a vezetést. Rögtön utána Gulyás L. egy szép átlövés góllal egalizált. Az utolsó percekre felpörgött a védekezés. Keringer K. szedett össze egy lepattanót és belőtte, majd jött a 9. Csajkó E. gól. A vendégek még egyszer eredményesek voltak, majd egy perccel a vége előtt Fehér T. góljával eldőlt a mérkőzés. Két jó védekezés, egy eladott labda, időkérés, majd még egy Csajkó E. gól. A hiányzó Gulya K. nélkül ma több gond volt védekezésben, de 31 lőtt gól legtöbbször elég a győzelemhez.

Képek: Szekszárdi FGKC