Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az iskola kézilabdás lányai, a Szekszárdi Fekete Gólyák U13 csapatával a közelmúltban útra keltek és meg sem álltak Prágáig, ahol a Prague Handball Cup 2024 nemzetközi tornán képviselték városunkat, országunkat.

„A kupa igen nagy múltra tekint vissza, Európa minden tájáról és még Hong Kongból is érkeznek rá csapatok, az idei évben 685. 5-5 korcsoportban, fiúk és lányok mérik össze kézilabda tudásukat. Diákjaink a 2011-2012-es korosztályban indultak, ahol összesen 76 csapat kapott helyet” 

– osztotta meg közösségi posztjában a Szekszárdi Baka István Általános Iskola.

Első nap három meccset játszottak, két cseh és egy német csapat ellen. A 3 meccsből 2-ön győzedelmeskedtek, a harmadikon a csehek szerencsésebbnek bizonyultak, így 1 gólos vereséget szenvedtek a lányok. 

Másnap egy cseh és egy szlovák ellenfelet kaptak. Mind a két párharcból a magyarok kerültek ki győztesként, így második helyen zártuk a csoportunkat.

Végül a  negyeddöntőbe kerülés volt a tét, melyen egy újabb szlovák és egy igen erős budapesti csapatot kaptak ellenfélként. 

„A szlovákokkal játszott meccset hozták lányaink, de sajnos honfitársainkkal szemben alul maradtak.”

Így számunkra véget ért a torna

Összesítésben a 20. helyen zárták a lányok a tornát, ami valljuk be igencsak szép teljesítmény életük első nemzetközi kupáján. 

„A kiutazó szülőknek külön köszönet jár a szurkolásért, a támogatásért és hogy jelenlétükkel megkönnyítették a lányok húsvéti hétvégéjét.”

A csapat Ötös iskolás diákjai:
5.a: Badacsonyi Hanna, Kiss Mira, Kiss Zoé, 6.b: Karácsonyi Éva, Sümegi Alíz, 6.a: Felkl Emma, Tarnai Izabella, Molnár Tímea Csenge, 6.c: Daradics Anna, Nagy Panna Katinka 

Kiss Zoé a 71., Badacsonyi Hanna pedig a 87. lett a legjobb (legtöbb) góllövők 100-as listáján a saját korosztályukban. 

Gratulálunk a lányoknak és felkészítőknek!

(forrás, fotó: Szekszárdi Baka István Általános Iskola Facebook oldala)