Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

A lakásbiztosítási kampányban tízből nyolcan másik biztosítót választottak

1 hónap

A márciusi lakásbiztosítási kampányban új szerződést kötő tulajdonosok és bérlők 84 százaléka másik biztosítót választott – közölte saját adatai alapján a Netrisk. A márciusban megkötött lakásbiztosítások átlagdíja 34 600 forint volt, szemben a jegybank hivatalos, múlt év utolsó negyedévére vonatkozó 56 ezer forinttal.

Jelentősen eltérnek a lakások és a családi házak díjai, előbbieknél az egy négyzetméterre vetített átlagdíj a kampányban 381 forintot, utóbbiaknál 268 forintot tett ki. A lakásoknál az országos átlagdíj 21 ezer, a családi házaknál pedig 42 ezer forint volt.

Budapesten a legtöbb lakásra a XIV., XIII. és XI. kerületben kötöttek lakásbiztosítást, családi házaknál a toplistára a XVII., XVIII., XVI. kerület került fel.

A városoknál Dunakeszin, Szigetszentmiklóson, Vácon és Dunaharasztiban lévő ingatlanokra kötötték a legtöbb lakásbiztosítást a kampányban. A vármegyeszékhelyek közül Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs és Székesfehérvár emelkedett ki a mezőnyből. Lakosságarányosan a Balaton déli partján fekvő Zamárdi lett az "országos bajnok".