Hátrányos helyzetű gyerekek megsegítéséről szólt az a konferencia, amelyet Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán rendezett meg a Szociális Tanulmányok Tanszék.

Előadásokat hallgattak

A konferencián előadásokat, beszámolókat hallhattak a résztvevők. Azon gyermekek neveléséről és segítéséről szóltak a programok, akik szegregátumban élnek, állami gondozottak, vagy otthon, a családtól nem kapják meg a tanulást, a fejlődést lehetővé tevő segítséget.

Három témakört dolgoztak fel

A konferencia házigazdája dr. Nagy Janka Teodóra tanszékvezető professzor volt, aki három témát vezetett be a nap folyamán. Az egyik az volt, hogy a szociális munka nagyon nagy része az oktatási intézményekben folyó nevelés. Másik témakör a tanodarendszernek a hátrányos helyzetű családokban élő gyermekek iskolai oktatását segítő tevékenysége volt. Manapság ezek már főként a roma családokban élő tanulók felzárkózását segítik.

A szociálpedagógiáról is szó esett

A tanácskozás harmadik szakaszában a váci Apor Vilmos főiskolán szociálpedagógiai képzéssel foglalkozó szakemberek beszéltek munkájukról, s bemutatták szakmai folyóiratukat is.

 

Kép: PTE KPVK Facebook oldala