Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Hatalmas fölénnyel győzött a magyar válogatott Izland ellen

Vasárnap 21 órakor a Reyjkjavik melletti Hafranfjördurban Izlanddal vívott Eb-selejtezőt a magyar női kosárlabda válogatott. A múlt hét csütörtöki első forduló mindkét válogatott számára vereséget hozott. A magyarok 66-62-re kaptak ki Spanyolországtól, míg Izland 65-59 arányban maradt alul a románokkal szemben. A vereség ellenére elmondható, hogy a magyar válogatott a spanyolok ellen kiválóan küzdött.

 Studer Ágnes

“Tisztes helytállásért nem adnak pontokat, de ez a válogatott megmutatta, hogy milyen karaktere van. Tudott harcolni és nagyon okosan játszani. Ebből a taktikai repertoárból, amit fel lehet építeni ennyi idő alatt, ennyit lehet kihozni. Nem többet. Nagyon büszke vagyok a lányokra! Megérdemelt a spanyolok győzelme. Ez a négy pont nagyon fáj, jó lett volna nyerni, de sokat érhet. Fontos lesz az Izland és a Románia elleni két mérkőzés. Van egy pár százalék esélyünk, hogy ott legyünk az Eb-n.”

– mondta Székely Norbert, majd hozzátette: a kis különbségű vereség sokat érhet.

Székely Norbert

A magyarok hozták a színvonalat

Az első mérkőzések végkifejlete alapján nem vehettük biztosra Izland csoportbeli negyedik helyét. Ennek eredményeképp a magyar válogatottnak a vasárnapi összecsapáson nem csupán nyernie kellett, hanem minél több pontkülönbséget kellett produkálnia.

A magyarok pénteken délután érkeztek Reykjavikba, ahol négy edzés állt rendelkezésre felkészülni, a válogatott azonban végig diktálta a tempót, irányította a mérkőzést. Bíztató játék és nagy küzdeni akarás jellemezte a játékukat, végül nagyarányú győzelmet arattak:

IZLAND – MAGYARORSZÁG 58-115