Folytatódott az Ipponos sikersorozat Magyarbólyban.  Rekkenő hőségben zajlott a Baranya Íjásza, Fúvásza sorozat harmadik állomása a Baranya megyei Magyarbólyon. A Szekszárdi Ippon Íjászai ismét nagy erővel, 12 fővel vonultak fel a megmérettetésre, és ismét alaposan kivették a részüket az éremszerzésből is.


Húsz cél három lövéssel 

Ez volt a feladat. Egy nagy körpályán, erdőben, patakparton, és a sportpályán helyezték el a célokat. Általában 3. dimenziós állatfigurák, Koreai cél, és mozgó szemafor cél is nehezítette a pályát. Nem csak a célokkal, hanem az elemekkel is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek. A déli órákban a nyílt terepen elhelyezett célok, a nyárfaerdőben hóesésszerűen hömpölygő kellemetlen nyárfavirágzása mellett találtak legyőzőre. Igazi kihívás volt 40 fokos hőség.

Távlövésre is sor került

Magyar bajnokok, Világbajnokok, sok éve lövő, nagy tudású íjászok. Valamennyien részt vettek a távlövésen. A szerencse itt is kedvezett, szintén Ipponos győzelemmel zárult, a népes Tradicionális íjjal lövő mezőnyben az Ipponos Hettich Imre, az Ippon Íjászainak Szakosztályvezetője nyerte meg.

Jó társaság, erős versenyzői mezőny jött össze a hőség ellenére szép eredmények születtek. 

A sport mellé egy kis kultúra

Bíró Zsolt a Dunaszekcsői Múzeum vezetőjének jóvoltából külön tárlatvezetésével lehetőség volt a Múzeum látogatására, ahol a jelenből a Római korba mentek vissza a látogatók, felvehették a harcosok sisakjait, fegyvereit beleélhették magukat a régmúlt korba, mintha egy mesevilágba kerültek volna.

Az Ipponosok ígérték, hogy  részt vesznek a Lugiósok nyári programjában,  szeretik a hasonló kihívásokat.  A jövőben akár közös munka is elképzelhető.

Arany érem

  • Bévész Izabella Mini Tradicionális Hölgy
  • Tokos Enikő Hölgy, Longbow
  • Bayer Alexandra Rebeka Vadász Íjász Hölgy
  • Taksonyi Anna Vadász-gyerek- Hölgy
  • Vitéz Balogh László Senior Barebow

Ezüstérem:

  • Bévész Valentin, Mini férfi Fúvász
  • Berta Béla Férfi Fúvás
  • Bronzérem
  • Zsinka Bence gyerek Fúvász
  • Vitéz Balogh László Senior Fúvász

Extrém kategória:

Felnőtt Férfi Tradicionális íj Távlövés Hettich Imre állhatott fel a dobogóra. Taksonyi Zoé, Bévész János, Hettich Imre a saját kategóriájukban, a legnépesebb, nagy létszámú versenyzőt felsorakoztató mezőnyben a megtisztelő 6. és 8. helyen végeztek. 

A következő BI. megmérettetésre két hét múlva Pécsen kerül sor.

Az Ippon Íjászainak az eddigi teljesítményük alapján több versenyzőjük is esélyes a Baranya Bajnoka címre.