Sok minden történt a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolában, mióta szeptember elején először becsöngettek.

Sportnap és kirándulás

Az Európai Diáksport napján sport programokkal várta az iskola a gyerkőcöket, ahol egy 2021 m-es futótávot teljesítettek, illetve nagy sikernek örvendett még az osztályok közötti kötélhúzás. Ezután szeptember második hetében erdei iskolai táborozáson vettek részt Lengyel-Annafürdőn. A tábor célja, hogy a gyerekek a természetet közvetlen közelről ismerjék meg és tanulmányozzák, valamint, hogy élőben lássák azokat a növényeket és állatokat, amelyekről a tanórákon tanultak.

Itt még nincs vége a program kavalkádnak

Az elkövetkezendő időszak az „iskolahívogató” szakasza lesz, így főként a nagycsoportos óvodás lurkókat várják majd. Október 14-én például játékos sportdélutánt rendez a Babits. Októberre még rajzversenyt is hirdettek. Itt óvodás jeleiket és kedvenc játékaikat kell megörökíteniük a kicsiknek majd szüleik segítségével elküldeniük az iskolába, amit október 21-éig tehetnek meg.

Kreatívkodás

Versenyt hirdetnek még továbbá „Álmaim iskolája” címmel. Az intézmény honlapján lévő sablon alapján kell a gyerekeknek kiszínezni vagy kifesteni a Babits iskola képét. A beküldési határidő itt november 22. Decemberben arra kérik a kicsiket, hogy szüleik segítségével készítsenek karácsonyfadíszt pl. papírból vagy textilből, majd december 15-ig küldjék be az iskolába így szebbé varázsolva azt.

A programokról részletes információt a Babits Mihály Általános Iskola honlapján olvashatnak az érdeklődők.ű

 

Kép: a Babits Mihály Általános Iskola Facebook oldala