Október 13-án VÉRADÁS! A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon véradásra nyílik lehetőség a Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapja alkalmából. Országszerte a Magyar Vöröskereszttel közösen szervezi a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az eseményt.

A civil önkénteseket is örömmel fogadják

Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapját az ENSZ 1987. évi határozata alapján minden október második szerdáján ünnepeljük, melynek keretében figyelmeztetik az embereket bolygónk sérülékenységére, az érte viselt felelősségre.

Nemzetközi segítség nélkül a katasztrófa sújtotta államok gyakran képtelenek úrrá lenni a nehézségeken.

Természeti csapások mindig is lesznek, de nem feltétlenül válnak katasztrófává, ha megtesszük a szükséges lépéseket.

Mert megérdemlik a figyelmet!

Hogy kikre is figyelünk oda ezen a napon? Azokra a névtelen hősökre, akik nap mint nap szembe szállnak az újabb és újabb katasztrófákkal, mentve embertársaikat, anyagi javaikat. Azokra a hivatásos és civil szervezetekre,  munkatársaikra, akik életük kockáztatásával szállnak szembe a sokszor embert próbáló veszélyekkel.

Gyere! Legyél TE is hétköznapi hős!

Megyénkben minden évben szép számmal jelennek meg nem csak a sugárcsövek mögött álló, emberi-életet és anyagi javakat védő hivatásos és az íróasztal mögött dolgozó rendvédelmi alkalmazott munkatársak, hanem a civil életben munkájukat végző családtagjaik is.

A véradás időpontja: 2021. október 13. (szerda) 10:00- 12:00 

A véradás helyszíne: a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ebédlője (7100 Szekszárd, Wesselényi u. 15.)

Ott leszel?