Egy év alatt 9%-kal nőtt az ingatlanok ára Tolna megyében a Duna House idén szeptemberig regisztrált adatai alapján. A legnépszerűbb ingatlantípusok a házak lettek, mégis a panelotthonok négyzetméterára ugrott meg leginkább.

Dombóvár a legnépszerűbb az ingatlan vásárlók között

A tranzakciók közel fele Szekszárdra és Dombóvárra fókuszálódott. Január–augusztus között az adásvételek több mint egyharmadát Dombóváron kötötték, míg a megyeszékhelyen csak töredék része valósult meg a tranzakcióknak. A házak átlagosan 125 000 forintos négyzetméteráron keltek el. A panelek átlagos négyzetméterára 45,5 százalékkal ugrott meg egy év alatt, és emelkedett közel 300 000 forintra.

Ezeket az ingatlanokat veszik inkább

Országos trend, hogy lakásméret tekintetében a 40–60 négyzetméteres ingatlanok a legnépszerűbbek, amely megfigyelhető a régióban is, hiszen az ügyletek 30 százalékában vásároltak ekkora lakást a vevők.

„A tolnai vevők elsősorban a nagyobb lakásba való költözés miatt vásárolnak ingatlant, de többen befektetésként tekintenek rá, vagy első otthonukat teremtik meg.” – mondta Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője.

 

Kép: pexels.com