Január 9-én vasárnap 18:30-kor a Vasas, a BEAC és a TFSE után a negyedik fővárosi csapattal, a Ludovika-FCSM Csata ellen lépett pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd. Ellenfelük jelenleg nyolc győzelemmel és hét vereséggel a hazai tabella hatodik helyén áll. A szekszárdi lányok győztesen hagyták el a pályát, miután tizennyolc pontos idegenbeli sikert arattak. A csapat legjobbja Krnjics Szara lett.

NŐI KOSÁRLABDA NB1 A-CSOPORT ALAPSZAKASZ, 16. FORDULÓ

LUDOVIKA-FCSM CSATA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 55-73

MESTERMÉRLEG

Tursics Krisztián (Ludovika-FCSM Csata): „Olyan csapattal találkoztunk, amely szinte végig magas intenzitással játszott. Az első félidőben jól játszottunk, agresszíven kosárlabdáztunk, viszont a nagyszünet után ellenfelünk sebessége megmaradt, mi azonban folyamatosan romlottunk lefelé, labdákat adtunk el, ziccereket hibáztunk. Ritkán mérkőzünk hasonló stílusban játszó csapat ellen, sajnos ezt a tempót, agresszivitást edzésen nehéz, vagy nem is lehet modellezni.”

Djokics Zseljko (Atomerőmű KSC Szekszárd): „Boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, hiszen rengeteg problémával küszködünk a Riga elleni Euroliga meccs óta, amikor Dana Evans megsérült. A remekül támadó Csata elleni találkozóra is csak egy légióst tudtunk nevezi. Két okból is büszke vagyok a csapatra: egyrészt sikerült ellenfelünket ötvenöt ponton tartani, másrészt örülök annak, hogy fiatal játékosaink folyamatosan fejlődnek, egyre nagyobb önbizalommal játszanak, és egyesek már vezérszerepet is vállalnak. Boldog vagyok, hogy rengeteg lelkes szekszárdi szurkoló kísért el bennünket a fővárosba.”

Képek: Ludovika-FCSM Csata