Mick Jagger már 60 éve a Rolling Stones frontembere, de a zenélés mellett a filmiparban is tevékenykedik: saját produkciós cége van (Jagged Films), valamint olyan filmekben láthattuk őt, mint a Ned Kelly, Az előadás és a közelmúltban A hazugság színe. Az énekes nemrég a Guardian-nek adott interjút, amelyben elárulta, milyen tanácsot kapott a háromszoros Oscar-díjas legendától, Jack Nicholson-tól.
 

 

"Mindig csak olyan szerepeket vállaltam el, amik érzéseket váltanak ki belőlem vagy elgondolkodtatnak. Egy ilyen szerep megformálása kihívást jelent számomra, hiszen ki kell találnom, hogyan tehetem érdekessé és szórakoztatóvá. Azt nem élvezem, ha önmagamat vagy egy hozzám nagyon hasonló karaktert kell eljátszanom. Sok ilyen ajánlatot utasítottam vissza.
 
Egy ideje már kerestem az utolsó filmszerepemet és végül A hazugság színe lett az. Bevallom, először csak vakartam a fejemet, mert nagyon rég játszottam már bármiben is, úgyhogy el kellett gondolkoznom, hogy is van ez a színészkedés-dolog… aztán eszembe jutott Jack Nicholson tanácsa. Egyszer megkérdeztem tőle, hogyan kell felépíteni egy karaktert és azt felelte, hogy a nemi életéből kell kiindulni, akkor is, ha nincs köze a történethez. Ha nem ismerjük a karakter hátterét, akkor csak úgy elmondjuk a szövegét, ami nem túl szerencsés. Úgyhogy ezúttal is jegyzeteket készítettem a karakteremről. Összeírtam, hogy házas-e, milyen iskolába járt, szereti-e a rögbit és hasonló átlagos dolgokat.
Nevetségesnek tűnhet, de szerintem ha az ember belevág valamibe, akkor már érdemes rendesen csinálni."