0:00
/
Jó tanulókat díjaztak pénteken

Huszonkilenc felsős és középiskolás diák nyerte el a Kiválóság díjat Tolna megyében. A díjátadó november 5-én volt a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Tolna megyei központjában.

Az ország 13 megyéjéből közel 400 gyermek és fiatal kapott elismerést

 

A díjazottak mindegyike nevelőszülőknél él. Azon gyermekek kaptak elismerést, akiknek a tanulmányi átlaga 4,00 és 5,00 közé esik. Őket zsebpénzzel jutalmazták annak megfelelően, hogy hányas átlaguk lett, illetve egy ajándékcsomagot kaptak.

„Legfontosabb célja az volt ennek, hogy akik ilyen eredményt elérnek, azt ösztönözzük további sikerekre, akik pedig ezt látják és hallják, példaérték és példa legyen ezeknek a sikeres és okos fiataloknak a teljesítménye.” – mondja Szécsényi Sándor, a szolgáltató Dél-Dunántúli területi igazgatója.

A faddi lány szorgalmasan tanul az álmai megvalósításáért.

Az egyik díjazott, Mánn Annamária Faddon él nevelőszülőjénél testvéreivel. A most hetedikes lány elmondta, hogy lefotózták a bizonyítványát és az arról készült képet beküldték a pályázatra. Nagyon örült a nyereménynek és már a továbbtanuláson gondolkozik.

Itt nem áll meg a díjazás

A tervek szerint a jövőben elismerik majd a kiváló tanulók mellett a sportban vagy művészeti tevékenységben tehetséges gyermekeket, és a közösségi munkában kiemelkedőket is.