Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Jöhet a hasas a szekszárdi strandon

Szombaton nyit a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő. Reggel kilenc órától nyílnak a kapuk és érkezhetnek a csobbanni vagy napozni vágyó vendégek. A fürdő munkatársai sokat tettek azért, hogy mielőbb kinyithassanak. Csökkentettek, illetve változtattak a jegyárakon. A szépkorúaknak nincs többé vidéki, szekszárdi vagy hétvégijegy. Minden nyugdíjas egységes jegyáron válthatja meg fürdőbelépőjét 1200 forintért.

Egy másik lényeges engedmény, hogy délutános jegy tavalyi 17 óráról idéntől 15 órára módosul.

– mondta a fürdővezető Fritz Zoltán. Hozzátte, hogy várják a nagyobb létszámú osztályok, csoportok, táborok jelentkezését. Számukra külön árajánlatot készítenek. Komolyan veszik a családbarát jelzőt, erre összpontosítanak a jövőben.

A hétvége második fele a gyerekeké

A vasárnapot a strand a gyermekek megünneplésével folytatja. Érkezéskor a fürdő munkatársai ajándék fagyival és lufival lepik meg a családokat. Lesz légvár, a így gyerekek a szárazon is garantáltan vizesek lesznek. A Baba-mama szoba előtti játszótéren arcfestéssel is lefoglalják a fiatalokat. A szülőket és a többi érdeklődőt korosztálytól függetlenül Takács-Steiner Anita, elismert gyógytornász mozgatja át. A gyermekeket akkor sem kell félteni, a helyszínen végig tartózkodik animátor, aki gondoskodik róla, hogy a legkisebbek számára az összes program egy életre szóló élmény maradjon. Ennél üdítőbb és kényelmesebb nem lehet a mozizás. A medence melletti LED-falon a hétvégén gyermekrajzfilmeket fognak vetíteni.

Alaposan felkészültek a nyitásra

A nyitást rengeteg felújítási- és karbantartási munka előzte meg. Az augusztusi felülvizsgálatot direkt a nyitás előttre időzítették. De a munkák még az utolsó pillanatokban is zajlanak – emelte ki Fritz Zoltán. Ezek közül a legfontosabbakat említve kifestették a vendégtereket, javíttatták a csúszdák mikró repedéseit, lecserélték az illesztések tömítéseit. Burkoltak, csapokat cseréltek, újra festették a gyermekmedence játékait. Nem mindent maguk csináltak, számos munkafolyamat elvégzéséhez külső vállalkozókat vontak be. Mintha kicserélték volna. A fürdő kollégái az összes medencét kitakarították, felújították a kerti zuhanyzókat, játszóteret festettek, új játékokat vásároltak. A gépházban teljes értékű karbantartást hajtottak végre.

A fürdő felhívja a figyelmet, hogy a programok a hétvégi időjárás függvényében módosulhatnak.

Borítókép: Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő