Három évtizedes, eredményekben gazdag múlt

Születésnapot ünnepelt a közelmúltban az Alisca Bau Zrt., sikereit céges jelmondatába is beépítette: 30 éve építünk értéket.

"Harminc év nagy idő, de ha belegondolunk, olyan hamar elszállt, mint egy pillanat. Valamikor 1990 őszén kezdtem el azon gondolkodni, hogy lépni kellene valamit. Úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom egy kft.-vel. Nagyon nehéz időszak volt, a piacon nem a helyünket kellett megtalálni, hanem piacot kellett teremteni. Szeretném, ha harminc év múlva ugyanitt, ugyanígy találkoznánk.”

– mondta ünnepi beszédében Korcsmár István alapító-tulajdonos.

Cégtörténet áttekintő

Korcsmár István áttekintette a cég történetét, elmondta, hogy olyan munkatársakra talált, akik a vállukon tudták vinni az Alisca Bau közösségét. A beruházók, megrendelők bíztak a cégben, és bíznak ma is. Harminc év elteltével a létszám közel tízszeresére, a termelési érték több mint kétszázszorosára nőtt, a munkakörülmények sokkal jobbak a három évtizeddel ezelőtti helyzethez képest. A 30 év alatt megfiatalodott a vállalatvezetés, de Korcsmár István kihangsúlyozta tréfásan, hogy egyelőre marad az Alisca Bau élén. Végezetül köszönetet mondott munkatársainak, megrendelőinek, beruházóinak, majd nem utolsósorban a családot építő, összetartó feleségének, Márta asszonynak.

Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, országgyűlési képviselő is köszöntötte a céget és cégvezetést a jubileum alkalmából. A Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatban elmondta: komoly ígéretünk van arra, hogy szeptember végén megkapják a létesítési engedélyt a hatóságtól.

Horváth István, a térség országgyűlési képviselője szerint nem csak Szekszárd és Tolna megye, hanem az egész régió meghatározó cége az Alisca Bau Zrt. Kihangsúlyozta, hogy nincs Szekszárdon, vagy a megyében olyan rendezvény, melyen az Alisca Bau fő támogatóként vagy támogatóként ne lenne jelen.

"Szeretnék köszönetet mondani az Alisca Bau korábbi tulajdonosainak, jelenlegi tulajdonosainak és munkavállalóinak, továbbá azoknak a cégeknek, vállalkozásoknak, melyek az elmúlt harminc évben az Alisca Bauval közösen értek el sikert és eredményt. Ehhez olyan támogató közösség, valamint olyan alázat és tisztelet szükséges, mely sajátja az Alisca Baunak, mindannyiunk örömére.”

– méltatta a céget Horváth István.

Képek: TMMK, Mártonfai Dénes