Felújítják, lebontják, vagy átépítik?

Az utóbbi hónapokban megjelent egy kezdeményezés a facebookon, interneten a Szekszárdi Kálvária Kilátóval kapcsolatban. Számos támogatás és támadás érte az ötlet gazdáját Máté Istvánt, egy szekszárdi származású fiatalembert.

Az  ötletpályázat lényege

 

Cél a Kálvária Kilátó környezetének szebbé tétele, a város egy vonzó, turisztikai szempontból csábító pontjává tenni, ahova a helyiek is, gyakran, akár gyalog, futva, kerékpárral, autóval, vagy rokonokkal, barátokkal, feljárnak.

"Úgy éreztem, nem hagyhatjuk, hogy Szekszárd egyik legszeretettebb, egyben egyik legfőbb nevezetessége ilyen szörnyű, leharcolt állapotban maradjon!"

– írja a Kálvária Kilátó facebook oldalán Máté István.

A kutatás időközben lezárult, és a kezdeményezéshez számos lelkes, őszinte szándékú támogatót és segítőt talált. Helyi vállalkozók, szakemberek, politikusok álltak az ügy mögé.

Legfőbb támogatójaként Korcsmár Istvánt, az Alisca Bau vezérigazgatóját nevezte meg, aki nem csupán szakmai szempontból, de kapcsolatai révén is segít a fiatalembernek. Így alakult ki egy un. szakmai gárda, akik segítik István munkáját, s akik között jogászok, mérnökök, építőipari szakemberek, szobrászok állnak.

„Kimondottan az a cél, hogy a szekszárdi lakosok kérdőívvel felmért igényeinek, kívánalmainak a szempontjai szerint teljesüljön a megújítás!"

– nyilatkozta nekünk István.

Reális esély van a tervek megvalósítására

A jelek bíztatóak, a hozzáállás pedig bátorító és lelkesítő mind a város, mind a vállalkozók részéről. 

A Kálvária Kilátó Szekszárd egy olyan nevezetessége, mely megérdemli, hogy méltóképpen képviselje a várost.

Ha Szekszárd lakosainak ötletei megvalósulnak, akkor kis idő múlva egy parkosított, felújított, tágas, impozáns és kulturált környezetben csodálhatjuk Szekszárd város látképét.

Forrás szekszardikalvariakilato.hu