Öt rászoruló család kapott karácsonyi csomagot, amelyet idén Deregán Gábor, Tolna megye 2021-es Karácsonyi Nagykövete, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Fair Play Bizottságának főtitkára adott át személyesen a családoknak.

Tisztító-, és tisztálkodószereket kaptak

A karácsonyi csomagok az Egyszülős Központ jóvoltából kerültek a nehéz helyzetben lévő egyszülős családokhoz. A csomag fejenként huszonötezer forint értékű tisztító-, és tisztálkodószereket tartalmazott, egy ismert, német vegyipari és fogyasztási cikkeket gyártó cég jóvoltából. Az Egyszülős Központ a megalakulásától kezdve arra törekszik, hogy az ország minél több pontján tudják segíteni az egyedülálló szülőket.

Miért is szükséges a Karácsonyi Nagykövet?

Ennek egy fontos mérföldköve a Karácsonyi Nagykövet kezdeményezésük, mivel adományaik vidékre történő eljuttatása sokszor akadályokba ütközik. Ezért kerestek meg olyan helyi kötődésű személyeket, akik Budapestről még karácsony előtt elviszik csomagjaikat az ország különböző megyéibe. Vidéken száz nehéz helyzetben lévő egyszülős családhoz juttatják el a karácsonyi csomagot.

 

Kép: Egyszülős Központ Facebook oldala