4 vidéki városban nyílik AOSZ Info-Pont iroda, a már meglévő 10 helyszín mellett, köztük Szekszárdon is az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesületnél.

Az augusztusban kiírt pályázat válik valóra

Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) még augusztusban írt ki pályázatot abból a célból, hogy több vidéki városban is nyílhasson AOSZ Info-Pont iroda. A szövetség már 5-6 éve azon dolgozik, hogy országszerte működhessenek olyan információs irodák, ahol segítséget tudnak nyújtani az autizmussal élőknek és családjaiknak. Ekkor még nem volt lehetősége pályázni egyesületüknek, ugyanis az egyik feltétel az volt, hogy irodával és megfelelő technikai háttérrel kell rendelkezni.

Januárban nyílik az iroda

Az AOSZ idei kiírására azonban már az Esőmanók is tudtak pályázni, saját hellyel, berendezéssel és technikai háttérrel rendelkezve. A szekszárdi irodában az Esőmanók tagtársa fogadja majd az érintetteket. Vizdár-Lőczi Gizella, az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület vezetőségi tagja elmondta, hogy feladata lesz egyebek mellett a DATA szoftver működési segítése, amely egy ingyenesen letölthető, önállósodást segítő program autizmussal élőknek. Feladata lesz továbbá, hogy tájékoztatást adjon a helyi szolgáltatásokról, de a jogok érvényesítésében, illetve ügyintézésben is segítsége nyújt majd.

Az információs iroda várhatóan 2022 januárjában nyitja meg kapuit Szekszárdon.

 

Kép: pixabay.com