Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ENSZ 2007-ben nyilvánította az április 02-át az Autizmus Világnapjává, azzal a céllal, hogy ezen a napon az autizmusra irányul jön a társadalom figyelme. Hogy jobban megismerjék, megértsék és elfogadják az autista embereket, bepillantást nyerjenek mindennapjaikba, nehézségeikbe és vágyaikba.

Az autizmus jelképeként világszerte a kék szín és a puzzle jelenik meg. 

Ezen a napon a világ több városában is kékre világítanak ki nevezetes épületeket, műalkotásokat, sokan vesznek fel magukra valami kéket. 

Szekszárd is kékben

Vegyél fel te is ma valami kéket, oszd meg a közösségi oldaladon és küld el az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület oldalára.

Az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület 2024. április 6-án figyelemfelkeltő rendezvényt szervez az Autizmus Világnaphoz kapcsolódóan. A rendezvényre való nevezéssel és támogatói termékek vásárlásával az Esőmanók Egyesület működését és azon keresztül az autizmussal élő embertársainkat, családjaikat és a velük foglalkozó szakembereket támogathatod.

Részletek itt >>>

(fotó: Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület Facebook oldala)