2021. szeptember 25-én, szombaton a WKF Karate Klub és a Bátaszék SE közösen rendezi meg a XVI. Cikádor Kupát a WKF új versenyrendszerén belül Szekszárdon a Városi Sportcsarnokban.

Az országos meghívásos versenyre 27 egyesület 400 nevezése érkezett meg.

A WKF új versenyrendszert dolgozott ki

Az új csatlakozók a és jelenlegi karatés gyermekek és fiatalok számára olyan körülményeket szeretnének megteremteni, amelyek elősegítik, hogy minél tovább bent maradjanak az általuk választott sportág/harcművészet világában. A versenyrendszer lehetővé teszi

? a 6-13 éves korosztály számára, hogy tudásszintjének megfelelően mérettesse meg magát

? a 14 év feletti korosztály számára, hogy azok is kipróbálhassák/folytathassák a versenyzést, akik nem kívánnak a legmagasabb szinten versenyezni és kvalifikálni.

Reményeik szerint így növekedni fog a fiatal sportolói bázis, ami elősegítheti egy nagyobb létszámú felnőtt sportolói bázis létrejöttét. A jelenleg létrehozott versenyrendszer egyfajta próbaverzió, amely a tapasztalatok alapján változtatható.

Két kosármeccs vasárnap

Szeptember 26-án két mérkőzéssel is várják a kosárlabdázás szerelmeseit a Városi Sportcsarnokban.

Egy újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett az Atomerőmű KSC Szekszárd. A Bellona Kayseri majd a ACS Sepsi-SIC elleni bravúros győzelemmel első alkalommal fognak részt venni az Euroliga sorozatában!

Djokics Zseljko így nyilatkozott a második mérkőzés után:

Elérzékenyültem, mert hat éve azért dolgozunk Szekszárdon, amit most elértünk. Fiatal játékosaimnak óriási fejlődési lehetőség lesz az Euroligás szereplés. Minden korábbi stábtagnak és játékosnak meg kell köszönjem a segítségét, mert ők is részesei voltak annak, hogy harmadikra sikerült. Nekem is nagy boldogság a csoportkörbe kerülés, mert tizenegy éve volt legutóbb, hogy ebben a sorozatban irányíthattam csapatot.

A 2021/2022-es hazai bajnoki szezon kezdő mérkőzését szeptember 26-án vasárnap 16:30-tól az újonc BKG-PRIMA Szigetszentmiklós ellen fogják játszani a Szekszárdi Sportközpontban.

Utána 19:30-kor kezdődik az ASE–Szolnoki Olajbányász NB I alapszakasz 2. fordulós mérkőzése