2020. július 20-án a rendőrség lecsapott egy Tolna megyei kábítószer-kereskedő hálózat vezetőire és tagjaira. Az elfogásokra közel egy időben Tolna megye több pontján, Tolnán, Dalmandon, Kocsolán és Pincehelyen került sor, ahol hat főt vettek őrizetbe, majd közülük öt személy letartóztatását a bíróság később elrendelte.

Kábítószer-kereskedelem

A mai sajtótájékoztatón Bognár Péter r. őrnagy, a Vizsgálati Alosztály vezetője ismertette a nyomozás részleteit. Elmondta, hogy 2018 szeptemberében nyomozást rendeltek el kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja miatt egy tolnai lakossal szemben, mivel a rendelkezésre álló adatok arra utaltak, hogy a férfi illegális anyagok – kábítószerek, új pszichoaktív anyagok – kereskedelmével foglalkozik.

Egy 54 éves férfi volt a bűnbanda feje

A nyomozás során megállapították, hogy az 54 éves férfi bűnszervezetet hozott létre és működtetett. Összesen nyolc főt hallgattak ki gyanúsítottként. Több tételben foglaltak le, 500 gramm feletti mennyiségben amfetamin tartalmú kábítószereket, azonban a nyomozás adatai szerint ennél jóval nagyobb mennyiségű illegális anyag értékesítését hajthatták végre az elfogást megelőzően.

Milliós bevétel az illegális tevékenységből

A nyomozás során a gyanúsítottaktól több mint 55 millió forint értékben került sor vagyonelemek lefoglalására, zár alá vételére, melyek további sorsáról a bíróság rendelkezik majd. A bűnszervezet vezetőjének az illegális anyagok értékesítéséből bizonyíthatóan legalább 28 millió forint bevétele származott. Ezen bűncselekmények mellett járművezetés bódult állapotban és lőfegyverrel visszaélés bűncselekmény megalapozott gyanúját is közöltek az eljárásban más gyanúsítottakkal.

Az ügy iratait a közelmúltban nyomozás befejezési javaslattal megküldték a Tolna Megyei Főügyészségnek.

 

Kép: police.hu