Meseillusztrációs pályázaton indult. A  Tolna Megyei SZC Perczel Mór Technikum és Kollégium büszként osztotta meg közösségi oldalán a hírt.  A Wass Albert meseillusztrációs rajzpályázatot minden évben meghirdeti a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ, általános iskolások és középiskolások számára, az író műveiből válogatva.

Diákjuk szép eredménnyel gazdagította az iskola hírnevét

Király Emese 5/13. A-s tanuló a Csodaszarvas mondájáról készült alkotásával második helyezést ért el!


Díjazták a filmeket is

Átvették díjaikat a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Szak/movie videópályázatának dobogósai és közöngségdíjasai. A Centrum 2021 őszén hirdette meg videópályázatát, amelyben rövid, frappáns szakmabemutató kisvideók készítésére kérte a hozzá tartozó nyolc iskola diákjait. 

A zsűri döntése alapján dobogósok:

  • 1. helyezett: Uzorás Nóra, Braun Bernadett, Medveczki Anna, Pesti Noémi (Bezerédj István Technikum, Szekszárd) – Közgáz rapp 
  • 2. helyezett: Berta Bernadett (I. István Szakképző Iskola, Paks) – Shopper 
  • 3. helyezett: Takács Gergő (I. István Szakképző Iskola, Paks) – Flóderezés 

A zsűri kiválasztott további három videót, amelyet közönségszavazásra bocsájtott.  A legtöbb tetszésnyilvánítás a pályázat során legaktívabb I. István Szakképző Iskola két tanulója, Rafael Benjámin Noel és László András által jegyzett Hegesztő című kisvideóra érkezett, így ők nyerték el a megmérettetés közönségdíját. A díjazott videók megtekintehetőek az iskola Facebook és TikTok oldalán.

fotók: iskola FB oldala