A Pécsi Tudományegyetem Dr. Halasy-Nagy József Aulájában tartott ünnepség keretében a PTE az egyetem címerével ellátott emlékplakett kitüntetést adományozta Müller Cecíliának a koronavírus-járvány elleni védekezésben végzett munkássága elismeréseként. Az országos tiszti-főorvos a kitüntetést a PTE doktoravató ünnepi szenátusi ülésén vehette át.

Müller Cecília a Pécsi Tudományegyetem jogelőd intézményében végezte el tanulmányait és szerzett tudásanyagot jelenlegi munkájához. Az elmúlt időszakban a világjárvány elleni védekezésben kamatoztatta ezt a megszerzett tudást Magyarország lakosainak védelmében, egészségük megőrzéséért.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az Alma Materem ilyen módon ismerte el a munkámat. Bár nem szeretek rangsorolni, de azt gondolom, hogy talán a szívemnek legkedvesebb elismerés ez a kitüntetés. Fontos, hogy a tehetségüket, tudásukat az emberek javára fordítsák. A kemény munka mindig megtérül. Látom Önök között a magas színvonalú utánpótlást, ami nagyon jó érzés. a tudományon túl fontos a családi háttér megbecsülése, és az Alma Matert se felejtsék el soha, ahogy én sem tettem.”

Képek: univpecs.com