Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosszú évekig képviselték a Szőlő-Szem Mozgalmat. Dr. Marcsek Sándor r. ezredes tárgyjutalommal köszönte meg a szekszárdi Szőlő-Szem Mozgalom leköszönő vezetőinek a több éven át tartó lelkiismeretes és kitartó munkát.

Fontos a peremterületek biztonsága

A Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület hosszú évek óta tevékenykedik a szekszárdi tanyák biztonsága érdekében. A mozgalom önkéntesei szabadidejükben járják a tolnai megyeszékhely külterületeit és óvják saját és a környék tanya tulajdonosainak értékeit. Az egyesület hosszú évek óta együttműködik a rendőrséggel is.

Eddigi vezetőik, Baloghné Gaál Zsófia és Császár János más területen tevékenykednek tovább. A leköszönő vezetők munkáját ismerte el dr. Marcsek Sándor r. ezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője.

A napokban mindketten elismerést – emléktárgyat – vehettek át kapitányságvezető úrtól.

Minden hasonló kezdeményezésnek van helye

A díjazottak méltatása során a közös munka és az együttműködés fontosságát hangsúlyozta dr. Marcsek Sándor, továbbá azt, hogy milyen fontos a Szőlő-Szem Mozgalomhoz hasonló civil szerveződések tevékenysége a bűnmegelőzés területén.