Már a színházi produkciókat is más szemmel nézik azok a fiatalok, akik tagjai az idei tábornak. A Babits Mihály Kulturális Központ munkatársainak jóvoltából „nagyszínpadi bejárást” is tarthattak és bekukkanthattak a függöny mögé. Míg korábban nézőként voltak jelen az intézmény életében, most oda is bemehettek, ahová csak a legbennfentesebbek.


Technikai folyosó, színházi vezérlő, hangtechnika és világítás… 

Csupa izgalmas kaland a hétre. 

„A tábort 2010 óta tartjuk, a célja elsősorban az, hogy a jövő generációja – akik együtt nőnek a digitális kultúrával – tudják értelmes és hasznos „valamivé formálni az internet adta világot”

– mondta Kindl Gábor táborvezető. 

Kortárs előadók az öt nap során

Minden korosztálynak vannak és kell is hohy legyenek példaképei. Ezért is tartják fontosnak a szervezők, hogy legyenek kortárs előadók. Többen egykori Médiatáborosként vannak jelen. Kedden például a Magyar Bajnok Horváth Zsófia mutatta meg motoros fotóit, de rendszeresen tart előadást Vörös Levente az e-sportról.

Nem csak a véradásról

Gulyás Katalin megyei igazgató és Márta Norbert önkéntes koordinátor előadást tartott a Vöröskereszt és Vörös Félhold szervezetről a táborozó gyerekeknek. Most már tudják, hogy bár az egyik legfontosabb feladata a szervezetnek a véradás szervezése, de e mellett szerteágazó a munkájuk. 

A tábor során érkezik még pszichológus, rendőr, énekes is a gyerekekhez. Van miből feltöltődni élménnyel.