Nagy várakozás övezte a tegnapi Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket rangadót. Mindkét csapat veretlen volt az eddigi Magyar Bajnokság keretein belül zajlott mérkőzés sorozatban. A félév eredménye még bíztató volt, ám a második félidőben a Sopron tizenhat kosárral megnyerte a mérkőzést. A mi lett volna, ha… kérdése azonban ott lebeg mindenki előtt, ugyanis a két fontos húzóember Nikolina Milics és Dana Evans nélkül játszotta végig a rangadót a szekszárdi csapat.

NŐI KOSÁRLABDA NB1 A-CSOPORT ALAPSZAKASZ, 10. FORDULÓ

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – SOPRON BASKET 74-90

 

MESTERMÉRLEG

Djokics Zseljko, az Atomerőmű KSC Szekszárd edzője:

Kár, hogy nem közvetítette a tévé a mérkőzést, azt gondolom, ez olyan meccs volt, amit mindenki élvezett volna. Az első félidőben kitűnő dobóformát mutatott mindkét csapat, a Sopron végül negyvenegy százalékkal dobta a hármasokat, ami egy játékostól is kiemelkedő, nemhogy egy csapattól. Ki kell emelnem Varga Alízt, ő jelentette a pluszt a két fél között. A harmadik negyedben nem reagáltunk jól a Sopron agresszivitására, utána már csak futottunk az eredmény után. Nagyszerű volt a hangulat, Nikolina Milics és Dana Evans nélkül is megmutattuk a karakterünket. Nem vagyok boldog, de elégedett lehetek.

Gáspár Dávid, a Sopron Basket edzője:

Ennek a győzelemnek különösen örülök, mert az elmúlt két mérkőzésen viszonylag gyengébb ritmusba kerültünk. E találkozó több szakaszában azt éreztem, hogy támadásban kezdtünk visszatalálni a jó útra, védekezésben viszont ezúttal alulteljesítettünk. Nagyszerűen játszott a Szekszárd, borzasztóan jól dobott, bátran játszott. Kemény csata volt, szórakoztató mérkőzést láthatott a közönség.

Lánykérés a meccs előtt

Talán Csordás Viktor, az Atomerőmű KSC Szekszárd törzsgyökeres szurkolója várta leginkább ezt a mérkőzést. Azért is, mit tud kihozni magából a csapat a 2 húzó ember kiesésével, de leginkább azért, mert a Sportcsarnok vezetőségének engedélyével a mérkőzés előtt, mindenki szeme láttára kérte meg barátnője kezét. Egy pillanatra mindenki elérzékenyült… Gratulálunk!

„Köszönjük Mindenkinek, a tapsot és a Gratulációt! IGEN-t mondott! Külön köszönet Szabó Gergőnek és a vezetőségnek, hogy ezt megvalósíthattam!”

– írta Viktor a facebookon.

Gyűjtés a kutyamenhelynek

A mérkőzés több szempontból is fontos volt. Ezen a mérkőzésen ugyanis a Szekszárdi Kutyamenhelynek is gyűjtést szerveztek. Szerencsére a szekszárdiak összefogó emberek, rengeteg ajándék gyűlt össze élelmiszer, takaró, játék és használati tárgyak formájában.