Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogyan egyre hidegebb kint az idő, úgy próbálnak minél többen behúzódni egy meleg helyre azok az emberek, akiknek nincs hová menniük. Éppen ezért telt meg Szekszárd hajléktalanszállója, főleg éjszaka van tele.

A koronavírus idején semmi sem könnyíti meg a helyzetet

Ez már a második tél, amikor nemcsak az időjárás, de a koronavírus is bonyolítja a fedél nélkül maradt emberek életét. A fenntartók mindent elkövetnek azért, hogy a menedékhelyeken ne terjedjen a vírus. Mindenkinek biztosítanak szájmaszkot, a kézfertőtlenítés folyamatos, és a szobákat is fertőtlenítővel mossák fel.

Más városokban csak nappali melegedő van

A megyében egyedül városunkban van lehetőség arra, hogy a hajléktalanok éjszaka meleg helyen hajthassák álomra fejüket, hiszen Pakson és Dombóváron csak nappali melegedők vannak, ahol főtt ételt kapnak, tévét nézhetnek, fürödhetnek és moshatnak is a rászorulók. A tapasztalat az, hogy a hajlék nélkülieket egyre kevésbé kell rábeszélni, hogy a szállón töltsék az éjszakát télen, mert jönnek maguktól is. Éjszakára húsz férfit, a női részlegen pedig öt nőt tudnak elszállásolni.

 

Kép: pixabay.com