Jól járt az, aki a közelmúltban fektetett be ingatlanba. Bár az ország különböző részein elég különböző szintű eredmények születtek idén a profittermelés terén, abban egyetértenek a szakértők, hogy országszerte felemelkedést hozott ez az év. Salgótarján zárt 2021-ben a legmagasabb helyen. A város egyébként az elmúlt két évben is dobogós lett, így ott két és fél év alatt 84 százalékkal nőtt az átlagár.

A dobogósok közt is volt változás

A salgótarjáni drágulási ütem mindössze felét elérve, 15-16 százalékkal emelkedett három északkeleti megyeszékhelyünk, Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc lakóingatlan átlagára. Két nagyvárosban, Szekszárdon és Szombathelyen marad 5 százalék alatt a vizsgált mutató. Tavalyhoz képest az élbolyban annyi a változás, hogy Győr leelőzte Veszprémet, s így a dobogó harmadik fokára került. A legdrágább Debrecen mellett mostanra Székesfehérvár és Győr is átlépték a 450 ezres szintet.

Budapest környékén is felzárkózik néhány település

A budapesti agglomerációról szólva a legnépszerűbb déli és délnyugati (Szigetszentmiklós, Halásztelek, Érd, Törökbálint, Budaörs) körzetek mellett egy-két északi település (Szentendre, Üröm, Dunakeszi, Fót) tudott folyamatosan drágulni. Újabban azonban erősen felzárkózott néhány délkeleti is (Gyál, Vecsés, Üllő, Gyömrő).

Érdemes volt Tolna megyében panelt eladni

Tolna megyéről kiderült, hogy éves összevetésben idén 9 százalékos volt a drágulás 2020 első kilenc hónapjához képest. A szekszárdi panelek átlagos négyzetméterára 45,5 százalékkal ugrott meg egy év alatt, és emelkedett közel 300 ezer forintra. Vagyis panelt nem csak Salgótarjánban, de a tolnai megyeszékhelyen is érdemes volt eladni.

 

Kép: pixabay.com