Új szintre lép Magyarországon az állatvédelem, másfél milliárd forint kerül az ügy támogatására. A közelmúltban jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amelynek értelmében 1,5 milliárd forintos pénzügyi forrást kap az állatvédelem, hogy csökkentsék a kóbor állatok számát, illetve hogy egészségügyileg támogassák őket.

Nagyon komolyan veszik az állatvédelmi oktatást

A határozat alapján anyagi segítséget kapnak a civil állatvédő szervezetek, az ebrendészeti telepek és az 5000 fő és az alatti kistelepülések önkormányzatai, továbbá nagy hangsúlyt fektetnek az állatvédelmi szemléletformálásra és oktatásra.

500 milliót kapnak a civil állatvédő szervezetek

A civil állatvédő szervezetek objektív pályázati rendszerű támogatására 500 millió forintos keretösszeg került kiírásra, melyért az Agrárminisztérium felel. A szervezetek ivartalanításra, férőhelybővítésre és működési költségre használhatják fel a támogatást.

Oktatásra is költenek

Az Állatorvostudományi Egyetem közreműködésével 250 millió forintos keretösszegű támogatást szán a kormány állatvédelmi szemléletformálásra és oktatásra, illetve a lakosság tájékoztatására, ennek megvalósításáért szintén az Agrárminisztérium felel. A kormány a civil állatvédő szervezetek munkáját 2022-ben is támogatja tápadománnyal, 50 millió forint értékben.

 

Kép: pixabay.com