Akkor hivatásoddá válhat a munkád. Valahol így lehetne röviden összefoglalni azokat az eseményeket, programokat, melyek egy-egy szakma több oldalát mutatják meg. Ezáltal vagy többen szeretik meg vagy éppen tántorodnak el tőle. De ezzel nincs gond, ha valaki még keresi az útját.

A média világa misztikus

Belekóstolni az újságírás, a televíziózás vagy éppen a rádiózás feladataiba misztikusnak tűnik. Szinte elérhetetlen. Pedig ha valakiben van kellő elhivatottság, alázat, kitartás és a tanulás iránti fogékonyság, akkor nincs lehetetlen.

„Fontos, hogy a fiatalok lássák, mennyire szép és szerteágazó a mi munkánk” 

– fogalmazott Kindl Gábor, ismert szekszárdi filmes. Nevéhez dokumentumfilmek, játékfilm és villámfilmes játék kötődik.

Minden generáció talál benne feladatot

Ha valaki azt hinné televízióban csak a fiatalok kapnak lehetőséget téved. Gondoljunk csak például a gazdasági magazinok, a híradók világába. Ahol a hitelesség megkövetel egy életkort, élettapasztalatot. Persze kétségtelen, hogy ma az újságírók között nagyon sok a fiatalgeneráció tagja.

Barcson és Aparhanton a  „zöld háttér”

Ezúttal egy egy napot töltött el a stáb a Somogy megyei Barcson és a Szekszárdhoz közeli Aparhanton. A résztvevők között az általános iskolások mellett voltak felnőttek, kiknek munkájában segíthet egy egy praktikus megoldás.