Ünnepélyes átadó eseményen avatták fel Magyarország egyik nagy múltú klubjának, a Grundfos Tatabánya KC új otthonát: átadták a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokot, amely 19.500 négyzetméteres és 6000 fő befogadására alkalmas.

A beruházás keretén belül egy közel 19.500 négyzetméteres, több mint 6000 férőhelyes sportarénát hoztak létre. A csarnok területe szervesen csatlakozik Tatabánya mai sportközpontjának környezetéhez is, a Sportligethez.
Elhelyezkedésének köszönhetően a létesítményközpont így különösebb közlekedési nehézségek nélkül is megfelelő helyszíne lesz bármilyen sporteseménynek, edzőtábornak, valamint régiós, országos vagy akár világversenynek is: elsőként a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalék helyszíneként szolgál majd.

A kivitelezést a Modern Városok program keretén belül, összesen bruttó 24 milliárd forintból, a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma végezte el. A BMSK Zrt., mint Beruházási Ügynökség, az építtetői szerepkör mellett a műszaki ellenőrzési és a tervellenőri feladatokat látta el, a projekthez kapcsolódó lebonyolítói és műszaki ellenőri feladatokért pedig a FŐBER Zrt. – Győrber Kft. konzorciuma felelt. Az acél főtartó és az ahhoz tartozó másodlagos acélszerkezetek gyártása, szállítása és szerelése a Weinberg ’93 Kft. munkájának köszönhetően valósult meg.
 
A közel húszezer négyzetméteres sportarénában több mint 6000 férőhelyet alakítottak ki, fele-fele arányban fix és mozgatható lelátókon az alábbi elrendezés szerint:

  •    fix vasbeton lelátókból 3562 ülés található (ebből 100 darab a sajtónak szánt ülés lett asztallal kialakítva),
  •    mobil teleszkópos lelátóból pedig 2496 ülést helyeztek el.
  • Mindemellett a beruházás önálló részét képezi egy 20 pástot magába foglaló vívóterem is.

Február elején rendezik meg a csarnokavató mérkőzést

A csarnok elsődleges használói a helyi és a térségi sport szereplői lesznek. A Tatabányai Sport Club az öt kiemelt vidéki sportegyesület egyike, így öt éven át évente 300 millió forintot kap, hogy az atlétika, a birkózás, a dzsúdó, az ökölvívás és a vívás területén utánpótlásnevelő munkát végezzen.
Marosi László, a Grundfos Tatabánya KC elnöke elmondta, a csarnokban benne van azok munkája, akik évtizedeken keresztül szolgálták a tatabányai kézilabdasportot. A létesítmény avató mérkőzését február elején játsszák a Veszprém ellen.