Közel 500 milliós fejlesztés Mosonmagyaróváron.

A győri Széchenyi István Egyetem tulajdonában van a mosonmagyaróvári vár, amely a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karnak ad otthont. Az épület felújítását a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretén belül végeztek el, és az 1,7 milliárd forintos beruházás tavaly nyáron készült el.
Indult azonban egy 500 milliós program is, amely a vár környezetének megújítását célozta meg. A mostani fejlesztés során rendezték a vár körüli belső közlekedést, sétányokkal bővült a parkban lévő úthálózat. Kialakítottak több olyan pihenőteret is, amelyek majd kültéri kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások és egyéb események helyszíne lehet. Megújították a növényzetet, új fasorokat, cserjéket és évékelőket ültettek ki, de immár található itt tanösvény és ökojátszótér is.
Az egyetem tájékoztatása szerint a fejlesztések nem állnak le, a tervek szerint megújítják a várkapitány- és tankonyha épületét, gyalogos-kerékpáros híd épülhet a Lajtán, amely közvetlen kapcsolatot teremtene a vár és a Wittmann Antal park között.