Sok fiatal keres albérletet most, hogy kiderült, felvették-e őket valamelyik felsőoktatási intézménybe. Elindult az albérletpiac főszezonjának számító, őszig tartó időszak, amely az egyetemvárosokban általában megváltoztatja az árakat.

Változások történtek 2019 vége óta

Balogh László, gazdasági szakértő azt mondja, a járvány országunkban való megjelenése óta eltelt időszakban több változás is történt az országos albérletpiacon. A kiadó lakások iránti kereslet éves szinten három százalékkal nőtt idén januártól július közepéig.

Akik albérletet szeretnének, iparkodjanak!

 Tolna megyében évente 300-350 lakás kerül meghirdetésre, amelyből Szekszárdon körülbelül 100-120 lakás keres albérlőt. A bérleti díj hónapok óta változatlan, átlagosan 90 ezer forintot kérnek havonta. Balogh László szerint ingatlanpiaci szempontból tehát Szekszárd a lehetőségek városának számít. Ha jobban megnézzük a szekszárdi és környéki kiadó ingatlanokat, láthatjuk, hogy igencsak szerény a választék. A Szekszárdon lakást keresők tehát jobban teszik, ha sietnek, ugyanis könnyen hoppon maradhatnak.  

 

Kép: ingatlanbazar.hu