Dante halálának 700. évfordulójáról emlékeznek. Megjelent a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar kiadásában a Kultúratudományi Szemle legújabb Dante-különszáma. Az első megjelenés óta is töretlen az érdeklődés a folyóirat iránt, mely beváltotta a szerkesztőség kezdeti reményeit és azóta egy új nyitott szellemiségű, szakmai műhely alapjává nőtte ki magát. A tudományos folyóirat legújabb kiadványa egy olyan aktuális és hiánypótló különszámként debütált, amely Dante halálának 700. évfordulójáról emlékezik meg.

Töretlen a folyóirat népszerűsége

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar 2019-ben jelentette meg első Kultúratudományi Szemle elnevezésű tudományos folyóiratát. A kiadvány főszerkesztője prof. dr. Szécsi Gábor dékán kiemelte, „a folyóirat célja a kultúratudományi, pedagógiai, filozófiai, művelődés- és eszmetörténeti témájú cikkek, tanulmányok, vitaanyagok és könyvismertetések magas színvonalú műveinek publikálása.  Az első megjelenés óta is töretlen az érdeklődés a folyóirat iránt, mely beváltotta a szerkesztőség kezdeti reményeit és azóta egy új nyitott szellemiségű, szakmai műhely alapjává nőtte ki magát” – nyilatkozta prof. dr. Szécsi Gábor dékán. 

Középpontban Dante munkássága

A negyedévente megjelenő kötet legfrissebb száma egy olyan tudományos alapokon nyugvó kötet, mely több nézőpontból kívánta bemutatni Dante munkásságát és műveit, a szerző halálának 700. évfordulója alkalmából. Az olvasók a jeles évforduló jegyében Szabó Tibor bevezetőjét követően olyan szerzők munkáinak tükrében kaphatnak képet a Dante-életmű és -hagyaték egy-egy szeletéről, mint Pál József, Kaposi Márton és Szabó Tibor. A folyóirat legújabb számában emellett Alpaslan Ertüngealp, Halász László, Dergez-Rippl Dóra írásai is olvashatók.