Egy ember elhunyt a balesetben. Az elmúlt 48 órában a megye útjain három balesetben öten sérültek meg, egyikük olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette.

Követési távolság, záróvonal smafu

Egy motoros közlekedett 7-én az esti órákban a 6-os főúton Dunaföldvár irányába az általa vezetett motorkerékpárral. Feltehetően nem tartott megfelelő követési távolságot és összeütközött az előtte haladó és – szabálytalanul, záróvonalon – balra kanyarodó autóval. A balesetben a motoros utasa könnyebben megsérült. Az eset körülményeit a Paksi Rendőrkapitányságon vizsgálják.

A helyszínen elhunyt a fiatal férfi

Egy személygépkocsi vezetője közlekedett 7-én 22 óra 41 perckor a Szárazdról kivezető úton Miszla irányába, amikor ismeretlen körülmények között egy kanyarban elvesztette uralmát az autó felett, lesodródott az útról, egy árokba hajtott, mely megdobta kocsit és felborult. A 31 éves miszlai férfi nem használta a biztonsági övét, és kizuhant a gépkocsiból. A sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autóban még ketten utaztak, akik könnyebben megsérültek. A sofőrrel kapcsolatban felmerült az ittasság gyanúja is, melyet a Tamási Rendőrkapitányságon vizsgálnak. 

Megállás nélkül elhajtott

A 63-as főúton az út szélén közlekedett egy gyalogos 7-én az éjszakai órákban, amikor elmondása szerint őt egy ismeretlen autós  elütötte. A jármű vezetője ezt követően megállás nélkül elhagyta a helyszínt. A balesetben a gyalogos súlyosan megsérült. A rendőrök segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt indítottak büntetőeljárást.

A hétvégén további 12 anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Kérünk mindenkit, hogy a szabályok betartásával, szabályosan közlekedjenek. Ne felejtsék el azt sem, hogy a biztonsági öv életet menthet, azt mindig használják

… hogy mindenki hazaérjen!