Ismered a jogszabályokat? Nem teljesen? Akkor élj a lehetőséggel Te is, persze akkor ha polgárőrként segíted a környezetedet.

Összefogás a sikerért

A közszolgálatellátás hatékonyságának növelése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével közösen képzést szervez a megyében tevékenykedő polgárőrök részére. A Tolnában működő valamennyi polgárőrszervezet tagjának lehetősége nyílik részt venni az oktatáson. 

Elsősegélynyújtás, vezetéstechnika egy helyen

A polgárőrök betekintést nyerhetnek a szolgálatuk ellátása során szükséges jogszabályokba. A rendőrség munkatársai közül a Police Medic képzést végzett kollégák az elsősegélynyújtás alapjaival és újraélesztési technikákkal ismertetik meg a polgárőröket. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság oktatói vezetéstechnikai tréninget is szerveznek a képzésben résztvevőknek. A szolgálatellátás hatékonyságának fokozása érdekében a polgárőrök részére az egyenruhások intézkedéstaktikai oktatást is szerveznek.

Túl vannak az első programon

Az első foglalkozásra a napokban került sor Pakson. A jogszabályi háttérről Joó Endre rendőr alezredes, a Paksi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője és Lukács Gábor rendőr alezredes a Paksi Rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Alosztályának vezetője tartott előadást. A korábban Police Medic képzésen résztvevő Dobos Zoltán rendőr törzszászlós szólt  az elsősegélynyújtás alapjairól a polgárőröknek, valamint gyakorlati foglalkozás keretében az újraélesztési technikákat is megtanította a résztvevőknek. Az intézkedéstaktikai fogásokat szintén a paksi egyenruhások mutatták meg a polgárőröknek. 

A közeljövőben Tamásiban, Dombóváron, Szekszárdon és Bonyhádon is tartanak hasonló képzést a Tolna megyei polgárőröknek kollégáink.