A Szekszárdtól mindössze 30 km-re fekvő településen is fontos, hogy a legkisebb lakók környezete a lehető legjobb és legkényelmesebb legyen.

Lehet beiratkozni!

Az európai uniós támogatásból megvalósuló 396 millió forintos beruházás keretében Gerjen Község Önkormányzata egy új oktatási-nevelési intézményt hozott létre. Az alapkőletétel 2021. január 19-én, kedden volt ünnepélyes keretek között, szeptembertől pedig már gyermekeket fogad az intézmény.

Új, modern épület

A projekt keretében korszerű, megújuló energiaforrásokat használó, akadálymentes óvoda és bölcsőde épületet létesített a város a helyi általános iskola melletti területen. Az épületben helyet kapott egy kétcsoportos óvoda, valamint egy 14 férőhelyes bölcsőde kiszolgáló helyiségekkel együtt. Tornaszoba, orvosi szoba, továbbá kiegészítő szolgáltatásként egy sószoba várja a gyerekeket.

Az épületen kívül fedett teraszok épültek, melyek segítségével biztosítható a levegőztetés mindkét korcsoport számára.

Ünnepélyes átadó

Az átadóra szintén ünnepélyes keretek között került sor, melyen Süli János a Paks II. beruházásért felelős miniszter a térség országgyűlési képviselője, Romhányi Károly Gerjen polgármestere, Pavel Mileshka a fehér-oroszországi testvértelepülés Ostrovets város alpolgármestere, Fehérvári Tamás a Tolna megyei Önkormányzat elnöke, Varga András Adorján Balavásár testvértelepülés polgármestere és Dobai Nándor a Volton-Bau Zrt. cégvezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Díjakat is adtak át

Az avatóünnepségen Kozák Éva keramikust, fazekast, a népművészet mesterét díszpolgári elismerésben részesítették, míg Baross Károly vízvezetékszerelő Gerjen Község Közszolgálatáért Kitüntető Díjat vehetett át. Mindkettőjüket Romhányi Károly Gerjen polgármestere köszöntötte ebből az alkalomból.

Fotók: Süli János közszereplő FB oldala