Direkt verte le a palackokat?

A tokiói olimpia Szapporóban rendezett maratonfutása után a sportszerűtlennek tűnő Morhad Amdouniról sokan feltételezték, hogy vizespalackos ámokfutása csupán egy direkt manőver, mellyel a többi futó frissítését gátolta volna ezzel nehezítve helyzetüket. Az eset után többen beszéltek róla, mint a győztes Eliud Kipchogéről.

 

Mi is történt?

Amdouni azzal került címlapra, hogy a világ legnagyobb bunkója, aki a hőségben direkt levert több mint egy tucat vizespalackot a frissítőállomásnál, hogy ne tudjanak frissíteni a mögötte érkező ellenfelei.

„A kimerültségtől és minden mástól apránként elvesztettem a tisztánlátásomat és az energiámat, miközben kitartottam. Szeretnék elnézést kérni az atlétáktól. Az egyik pontnál megpróbáltam megfogni egy vizespalackot, de elejtettem, nem volt könnyű, miközben próbáltam ott maradni…”

– mondta Amdouni.

Facebook-posztjában azt írta, hogy szeretne véget vetni vitának. Mellékelt egy lassított videót is, melyből az is látszik, hogy az asztalok lejtettek, így könnyen fel tudtak borulni a rajta lévő palackok.

„Hogy a palackokat hidegen tartsák, vízben áztatják azokat, ez viszont csúszóssá teszi. Egyértelmű, hogy a sor elején megpróbálok felvenni egyet, de amint hozzáérek, azonnal kicsúszik”

– írta a francia futó.