Megvan a a közlekedési verseny Tolna megyei győztes családja. A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében   május 28-án Szekszárdon, egy nagyáruház parkolójában zajlott az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozat megyei döntője.

Több, mint tíz család

Pontosan 13, ennyi  család regisztrált. A résztvevőknek különböző közlekedéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk, valamint játékos, szórakoztató versenyszámok is szerepeltek a feladványok között. A felnőtteknek autós, míg a gyerekeknek kerékpáros ügyességi pálya teljesítése is szerepelt a feladataik között. 

Volt tűz-megelőzési vetélkedő és újraélesztési bemutató, bűnmegelőzési tanácsadás.

A vetélkedősorozat elsődleges célja, hogy az állampolgárok figyelmét minél szélesebb körben ráirányítsa a biztonságos, balesetmentes közlekedésre.

A megyei verseny első három helyezettje 1. Molnár-család, 2. Dombai-csalás, 3. Mészáros-család, akik egyaránt Szekszárdról érkeztek.

A győztes család a  augusztus 26-28. között Fejér és-Somogy megyében megrendezendő országos döntőn mérheti össze tudását a többi megyei első helyezettel.

Az országos verseny fődíja egy Skoda típusú személygépkocsi lesz.