Szombaton úton volt Szekszárd fiatal és tehetséges íróiból, költőiből álló szervezete, az Illyés Gyula Megyei Könyvtár jóvoltából létrejött Kamasz Hang. A kamasz hangból alakult csoportból, az Írógárdából pár tehetséges fiatal vállalta, hogy Szekszárdon népszerűsítik a saját írásaikat. Így ünnepelték a 2. születésnapjukat, amely május 18-ra esett.

A rossz idő ellenére volt bőven közönség

A fiatalok cukrászdákba, éttermekbe, kávézókba mentek be, hogy alkotásaik felolvasásával egy kis kultúrát és művészetet csempésszenek az emberek napjába. Voltak a Babits házban, ahol nem csak az ott dolgozóknak, de magának Babits Mihálynak, a szobrot körbeállva is verseltek. A Vármegyeházán is hatalmas sikert aratott a csoport, akik Kaposi Ildikó, ifjúsági könyvtáros vezetésével vették be a várost.

A színpadra is felmehettek

A nap zárásaként a Prometheus parkban rendezett Nyárnyitó Kavalkádon is szerepeltek, amely a Polip Ifjúsági Egyesület és a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat szervezésében létrejött estig tartó mulatság volt a hétvégén. Három fiatal a színpad előtt lévő közönségnek olvashatta fel verseit, amiket az emberek minden helyszínen kitörő örömmel fogadtak.

Nem ez volt az utolsó alkalom, hogy az Írógárda tagjai a kultúra nevében a saját alkotásaikat népszerűsítették egy flashmob keretein belül. A fiatalok tovább folytatják az írást és hamarosan ismét elkápráztatják Szekszárd lakosságát műveikkel.