Egymást követik majd Magyarországon autós világversenyek.

A motorsportokért rajongó magyar szurkolók számára igazi Kánaánnak ígérkezik a 2022-es év: a Forma 1-es Magyar Nagydíj mellett ugyanis további hat rangos nemzetközi versenysorozat futama érkezik el hozzánk. A legnagyobb érdeklődést természetesen a száguldó cirkusz, a Forma 1 generálja, amelynek hívei már írhatják is be a naptárba, hogy július 29. és 31. között a Hungaroringen lesz jelenésük.
Ralikrossz Európa-bajnoki futam még sosem volt Magyarországon, ám ez most változik. Május 21-22-én ugyanis Nyíradon ad otthont a versenynek. A túraautó-világkupa (WTCR) és a gyorsasági kamion Európa-bajnokság (ETRC) viszont már visszatérő vendég hazánkban, az utóbbiban ráadásul mi adjuk a címvédőt, a háromszor győztes Kiss Norbert személyében. Már csak miatta is érdemes lesz kilátogatni a Hungaroringre június 11-12-én.
A rali rajongói sem maradnak nemzetközi esemény nélkül. Június 23-25-én két legyet lehet ütni egy csapással, mivel a Mecsek-ralival együtt tartják meg a Historic rali Európa-bajnokság negyedik futamát. A Hungarian Baja elnevezésű tereprali-verseny is része lesz a nemzetközi vérkeringésnek, hiszen ez lesz az Európa Kupa negyedik viadala. A rali Európa Kupa naptára sem maradt magyar dátum nélkül: november 11-13-án éppen az idényzáró futamot tartják meg Rally Hungary néven.