Kezdőlap TOLNA Tolna - Gazdaság

Nagy összeggel támogatja a kormány a cégek munkaválallóinak fejlődését

Félmillió forint értékben támogatja a kormány a cégek munkavállalóinak továbbképzését. A belső vállalati képzésekre, illetve felnőtképzésekre 70 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre. A felhívás még nyáron elérhető lesz – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Lépést kell tartani a jövővel

"A technológiai környezet gyors változása megköveteli, hogy a munkavállalók rendszeresen fejlesszék a tudásukat, vagy új végzettségeket szerezzenek." – hangsúlyozta az államtitkár.

A járványhelyzet az ország teljes gazdaságát közvetlenül érintette. Fontos szerepe van a munkavállalón keresztül a piacképesség tovább növelésében a felnőttképzésnek, ami ok-okozati összefüggésben segíthet új életet lehelni a gazdaságba, a gazdasági élet szereplőibe. A szakképzésre és a felnőttképzésre diákhitel is igényelhető.

"A magyar felnőttképzési rendszer ezzel a világ élvonalába juthat." – véli György László.

Ugyanis a bevezetés előtt álló rendszerhez hozzátartozik a továbbképzés résztvevőinek pályakövetése. Ennek segítségével reális képet lehet kapni, milyenek a résztvevők elhelyezkedési lehetőségei, mennyire volt sikeres a felnőttképzés.

Minden cég számára néhány kattintára a legfontosabbak

"A VALI – a személyre szabott vállalkozói információs portál célja a társas vállalkozások számára gyors, hiteles és személyre szabott információk biztosítása a vállalkozásokat leginkább érdeklő témakörökben."

A portálról pillanatok alatt megtudható az elérhető támogatások listája. Regisztrálni csak akkor kell, ha élni is kívánunk a felkínált lehetőségekkel. Így mindössze néhány kattintás, hogy átfogó képet kaphassunk, mely irányba érdemes cégünket továbbfejleszteni.

Illusztráció: unsplash.com