Egy kínai férfi úgy döntött, hogy megépíti a létező legnagyobb powerbank-et, mert zavarta az, hogy minden barátjának nagyobb powerbank-je van, mint neki.

Handy Geng YouTuber úgy nyilatkozott, hogy nem volt túl boldog amiatt, hogy a haverjainak jobb teljesítményű powerbank-jei vannak, mint neki, ezért úgy határozott, hogy próbára teszi kreatív képességeit és megépíti a lehető legnagyobb hordozható töltőt.

Folyamatosan dokumentálta a projekt főbb fázisait, amit a YouTube-ra is feltöltött. Jól látható a felvételeken, hogy előbb egy fémkeret hegesztésével kezdte a munkát, majd olyannyira belemerült az alkotásba, hogy végül egy 27 000 000 mAh-s hordozható töltőt készített el, ami körülbelül 900 normál méretű power bank-nek felel meg.

Hatvan töltő aljzattal szerelte fel, ami 5000 okostelefont képes teljesen feltölteni, amelyek 3000 mAh-s akkumulátorral rendelkeznek. A tesztelés során rájött, hogy egyéb hordozható töltőket, laptopokat és elektromos kerékpárokat is képes vele feltölteni.

Az így elkészült powerbank egy hatalmas, körülbelül 180 cm x 120 cm x 30 méretű kiegészítő lett, aminek a hordozhatóságát is megoldotta egy kötél segítségével, így már a városban bárhová magával tudja vinni, sőt, akár horgászatra is, hogy közben tévézni tudjon.