Tizenévesek az elkövetők! Egy györkönyi férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki  június 13-án az éjszakai órákban ellopta az utcán parkoló Fiat kisteherautóját.  Alig egy nap alatt azonosították az elkövetőket, három tizenéves fiatalt.

Az oda úthoz még volt kedvük

A nyomozók előállították és elszámoltatták a fiúkat. A három – egy 18 és egy 17 éves nagydorogi, valamint egy 15 éves pálfai – fiatal elmondta, hogy unatkoztak, ezért gyalog Nagydorogról átmentek Györkönybe. Haza már nem akartak sétálni, ezért egyikük kitalálta, hogy keres egy autót, amivel hazamennek.

Egy ház előtt meglátták a furgont, melyben benne volt a kulcsa.

A 15 éves fiú elindította a járművet és kocsikázni indultak.


A rendszám meg minek?

Útközben egyikük kitalálta, hogy szereljék le a rendszámokat is, melyeket végül az út mellett eldobtak. A kalandnak tűnő esetnek úgy lett vége, hogy a sofőr végül lesodródott a töltésről, így a kocsival már nem tudtak továbbmenni.

Végül kénytelenek voltak hazagyalogolni, de azért még átkutatták a kocsit, amiből egy kést, egy mobilt és némi aprópénzt is elvittek.

A fiúknak jármű önkényes elvétele bűntett, valamint egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett miatt kell felelniük. Végül az ellopott tárgyak és az elvitt kocsi is előkerült.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a paksi rendőrök befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.