Önkéntes orvosok jelentkezését várjuk Covid-elleni oltási tevékenységre – tette közzé felhívását a Tolna Megyei Kormányhivatal. Mindenképpen szeretné az ország vezetősége, ha azok a 60. életévüket betöltött magyar állampolgárok (magyarországi lakcímmel és társadalombiztosítási azonosító jellel rendelkezők), akik még nem oltatták be magukat, mindenképpen megtennék.

Regisztrálni kell

Ennek érdekében a 2021. augusztus 1. napjától induló kampány keretében a háziorvosok, illetve a háziorvosi praxisokhoz rendelt önkéntes orvosok személyesen felkeresik az érintett személyeket, részükre a védőoltás igénybevételének lehetőségével kapcsolatos tájékoztatást nyújtanak és igény esetén az érintett személynek a védőoltással történő beoltását is végzik. A fenti feladatok ellátásában bármely orvos részt vehet. Az orvos a részvételi szándékát a kormányhivatalnál történő regisztrációval jelezheti, illetve a 06-30/401-07-58 telefonszámon.

Meg kell adni az adatokat

A regisztráció során a következő adatok megadása szükséges: az orvos természetes személyazonosító adatai (családi és utónév, születési családi és utónév, születési hely, születési idő, anyja születési családi és utóneve), levelezési cím, telefonszám, e-mail-cím. A regisztrált orvos számára a kormányhivatal jelöli ki azt a háziorvosi szolgáltatót, melynek munkájában részt vesz, és erről tájékoztatja a háziorvosi szolgáltatót.

 

Kép: hintalovon.hu