A Településképi Arculati Kézikönyv és a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet módosításának megindításáról döntött a közelmúltban Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata a Közgyűlés határozatával.

A módosítások sok mindenkit érintenek

Az önkormányzat partnerségi egyeztetésre hívják fel a lakosságot, a Szekszárdon ingatlantulajdonnal rendelkező magánszemélyeket, a szakmai érdekképviseleti szervezeteket, a Szekszárd területén működő és bejegyzett civil szervezeteket, a Szekszárdon székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezeteket, valamint a városban működő egyházakat.

Elektronikus úton folyik minden eljárás

A vészhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési, településképi, építésügyi és örökségvédelmi, valamint közigazgatási hatósági eljárás jelen partnerségi egyeztetés elektronikus úton történik.

Itt érhetőek el a módosítások

A Közgyűlésnek a módosítás megindításáról szóló döntését megalapozó, a módosítás okait és indokait tartalmazó előterjesztés megtekinthető a https://szekszard.hu/application/files/4916/3308/9558/Eloterj.telepuleskepi_rend.mod.pdf oldalon, valamint a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.

A módosításra kerülő Településképi Arculati Kézikönyv és a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet megtekinthető a https://net.jogtar.hu/rendelet?council=szekszard&dbnum=528&docid=A2100008.SXR&searchUrl=/rendelet-kereso/gyors%3Fcouncil%3Dszekszard%26keyword%3D8/2021 oldalon, valamint a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.

Az észrevételeket és javaslatokat október 15-ig várják a foepitesz@szekszard.hu e-mail címre. 

 

Kép: Szilasi Szabolcs