Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Passzold vissza, tesó!

Megvan még a „nyúldobó” telefonod? Az első tableted? Egy használhatatlan fejhallgató? Estleg egy jó öreg kamera? Ha igen, akkor ne dobd ki őket, mutatunk egy sokkal jobb megoldást.

A Jane Goodall Intézet a „Passzold vissza, tesó!”  kampány keretében arra kéri azokat, akik rendelkeznek hasonló „őskövületekkel”, ahelyett, hogy a kommunális szemetesbe selejteznék egykori kedvencüket, dobják azokat a kijelölt gyűjtőpontokra helyezett dobozokba, ezzel is támogatva a vadállatok élőhelyének megóvását.

Ahogyan a Magyar Nemzet is írja, a készülékek előállításához koltán ércre, pontosabban egy abból nyert fémre, tantálra van szükség. A koltánt leginkább Afrikában, a veszélyeztetett fajok, például gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák gyakran illegális, embertelen kényszermunka és a környező közösségek terrorizálása árán.

 

 

A már jóváhagyott gyűjtőhelyszíneket megtalálod az intézet weboldalán, illetve azzal kapcsolatban is tájékozódhatsz, hogy mit kell tenned, ha azt szeretnéd, hogy iskoládban vagy munkahelyeden is legyen egy ilyen jótékonysági pont.