Három helyen is oltani kellett megyén tűzoltóinak. Hétfő délelőtt egy családi ház három helyiségében ruhák és berendezési tárgyak égtek Váralján, a Béke utcában. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a lángokat a födém megbontásával, vízsugarakkal és kéziszerszámok segítségével fékeztek meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.Húsfüstölő gyulladt ki

Egy nyaraló udvarában elhelyezett, faszerkezetű autóbeállóval egybeépített húsfüstölő égett hétfő délben, Dombóvár-Gunarason. A gépkocsi beállóról a lángok elérték az ott parkoló személyautót is, amelyik a nagy hőhatás következtében károsodott. A dombóvári hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett tüzet.

Felújítás alatt gyulladt ki

A délutáni órákban egy kéménybe épített gerenda izzott Mucsin, az Alkotmány utcában. A tüzet a tulajdonos részben eloltotta. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a megkezdték a tűzzel érintett rész részleges bontását, láncfűrész segítségével eltávolították az izzó darabot. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel az ingatlan felújítás alatt áll.


Fotó: Bonyhádi Katasztrófavédelmi őrs (Váralja), Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (Gunaras)