Szigetnek várában. Pünkösd szombatján került sor a Baranya Íjásza, Fuvásza versenysorozat második Állomására, a Szigetvári Várban, 11. Zrínyi portya néven. A Szekszárdi Ippon Íjászai alaposan kivették a részüket a zsákmányszerzésből,hiszen, az egyik legnagyobb haderővel, 16 fővel felvonuló csapat volt.

Új szakosztály a fedélzeten

Most vetették be fel először a FIATALOKBÓL frissen alakult új szakosztályt. Ez a „Felsőnánai csapat”, HETTICH Imre Szakosztályvezető felvezetésével. A bemutatkozás szépen sikerült. 

A legkisebb versenyzők közül Bévész Izabel a Mini Tradicionális Lány kategóriában első, Taksonyi Zoé pedig ötödik helyezés ért el.  A Gyerek Fiú Tradicionális íjával Zsinka Bence harmadik, a Gyerek Lány Tradicionális íjjal Heberling Hanna a negyedik, Horváth Polett Eszter hatodik helyen végzett. Taksonyi Anna, gyerek lány vadászreflex kategóriában aranyat nyert.  A Női Tradicionális kategóriában Valkó Viktória második helyre állhatott a dobogón. A Felnőtt Férfiak népes mezőnyében Heberling Henrik az értékes harmadik helyen végzett a korábbi Világ Bajnoktól lemaradva néhány ponttal. Hettich Imre pontegyenlőséggel a Siklósiak elnökével a 11. helyen, a rövid idő alatt feltörekvő ágon lévő Bévész János a 12. lett a mezőnyben. Senior Tradicionális íjjal Pap József a 9. lett.

Az Ifjúsági Lány, Vadászreflex íjával Bayer Alexandra Rebeka az első, míg a Gyerek Lány kategóriában Cselik Csenge második lett. A Vadászreflex Ifi Fiúknál Babos Dávid Ezüstérmet nyert. Vitéz Balogh László a Senior Longbow kategóriában arany.


A Baranya Íjászával párhuzamosan a Baranya Fúvásza versengés is zajlik

Az Ipponosok itt is remekeltek. Bévész Valentin a dobogó második fokán végzett, a Fúvócsöves céllövésben, a harmadik helyen csapattársa Szőnyi Zsombor állhatott. Gyerek Lány kategóriában Cselik Csenge, első, Horváth Polett Eszter pedig második, a fiúknál Zsinka Bence második lett. Ifjúsági Fiú kategóriában Babos Dávid első helyen végzett.

Nagy meglepetésre a Felnőtt férfiaknál Berta Béla nyerte az arany érmet, megelőzve az előző bajnokság győzteseit.

Szőnyi Antal a negyedik helyre került. A Senior Fúvászoknál Vitéz Balogh László a bronzérmes lett.


Nosztalgia az ódon falak között

A verseny és az ódon környezet egy kis nosztalgiázást is hozott, magával, hiszen a csapat edzője, elnöke Balogh László 2005ben és 2006 ban is itt az ódon Várban elnyerte a Zrínyi Legjobb Íjásza címet a Hosszú Íj kategóriában. Most, ezen a versenyen triplázott, a Longbow kategóriában Aranyérmet, Fúvászként pedig bronzérmet nyert.

Kinevezés átadva

Sikeres nap végén az Ippon Csapat felkerekedett, és a Magyar- Török Emlékműnél ünnepélyes keretek között V. Balogh László az Ippon elnöke átadta a Szakosztályvezetői kinevezést Hettich Imrének.
Következő versenyre Június 19. én Magyarbólyban kerül sor.