Összegzett a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 18 alkalommal kellett vonulniuk a szél által kicsavart fákhoz, letört faágakhoz, villany-, távközlési vezetékre, vagy éppen tetőhéjazatra dőlt fákhoz. Több esetben a gyalogos, vagy a közúti közlekedést akadályozta a letört faág. 

Megyei kitekintő

Egy lakóház tetőterében keletkezett tűz Váralján, a Kossuth Lajos utcában. A bonyhádi, szekszárdi és komlói hivatásos tűzoltókat riasztották. Szerencsére az ingatlan lakható állapotban maradt. 

Egy személygépkocsi sodródott le az úttestről, majd borult a tetejére Döbrököz külterületén. A sofőr önerejéből hagyta el a gépjárművet. A dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a személyautót. Maraduk Döbrököz településen. Az Ifjúság utcai óvoda tetejéről két darab nagy hullámpalát fújt le a viharos szél. Az épület hiányos héjazatát a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya léccel és fóliával fedte be. 

Csőtörés miatt ázott vízzel telt a pince

A tűz és a szél mellett a vízzel is küzdöttek a tűzoltók.  Csőtörés miatt vízzel telítődött egy épület pincéje Tolna városában, a Bajcsy Zsilinszky utcában. Az épület előtti járda körülbelül 2 négyzetméternyi területen megsüllyedt. Az ingatlan statikai szemlére szorul. Tíz főt kellett kimenekíteni. 
 


A zörd időjárás után káprázatos égi festményt alkotott a természet Szekszárd fölé. A szél elcsendesedett. Mára délkeleti szelet jósolnak, olykor csapadékra is számítanunk kell.


Felsővezeték-szakadás miatt szünetel a vonatforgalom Tolnanémedi és Pincehely között a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon – közölte a Mávinform.  Az átvonuló vihar miatt fa dőlt a felsővezetékre, leszakítva azt. Jelenleg áll a forgalom ezen a szakaszon, az utasokat pótlóbuszok szállítják Tolnanémedi és Pincehely között. A felsővezetéket csak késő estére tudják megjavítani. 


Azt mondják májusi eső aranyat ér. A földeknek jót tesz, de a szél bizony borogatja a kerteket. Szekszárdon és környékén is széllel érkezett a csapadék. Az erős széllökések a gyengébb fákra, bokrokra nézve adnak teendőt. De ilyenkor a belvárosi leanderbokrok sem biztos, hogy a helyükön aradnak.