Még csak 25 éves

Pupp Réka a Pécsi Tudományegyetem testnevelő-edző szakos hallgatója, a Paksi Atomerőmű SE versenyzője. 25 éve ellenére már több sikert tudhat maga mögött: a 2021-es tokiói olimpián ötödik, az Európa-bajnokságon harmadik lett és az azerbajdzsáni Grand Slam-tornán aranyérmet szerzett. Ezeknek a sikereknek, valamint kitartásának és céltudatosságának is köszönheti a díjat.

Mentálisan is felkészült

Rékának egyetemi tanulmányai mellett a sportra is összpontosítania kell, mindkettőben maximális teljesítményt szeretne nyújtani. Ez erős nyomást gyakorol a szervezetére, ezért mentális szakember segítségét is igénybe veszi. Úgy érzi a mentális felkészültsége is sikereinek egyik kulcsa.

„A velem dolgozó sportpszichológusnak köszönhetően tavaly valóban rengeteget fejlődtem fejben, és leginkább emiatt volt, hogy felszabadultabban, és ami ennél is fontosabb, sikeresen versenyeztem. Most már tényleg elhiszem, hogy ott a helyem a legjobbak között.” – nyilatkozta Réka az Unisportnak.

Sokat ingázik Paks és Pécs között

Réka 2015-ben kezdte el az egyetemet, és tanulmányai azért húzódnak, mert a sportot kicsit a tanulás elé helyezi, de célja, hogy minél hamarabb befejezze az egyetemet.

„Többször előfordult, hogy havonta négy-öt alkalommal is le kellett utaznom Pécsre. Abban az időben hajnalban jártam edzésre, utána Paksról rohantam az egyetemre Pécsre, majd az órák után – ha még belefért – késő délután visszautaztam Paksra tréningre. Sokat kellett ügyeskednem, hogy minden összejöjjön. Szerencsére most már nem kell annyit lejárnom, amit részben a digitális oktatás nyújtotta lehetőségeknek is köszönhetek, és persze annak, hogy lényegesen kevesebb órát kell felvennem.” – mondta Réka.

Kitartása és sport iránti elkötelezettsége meghozta gyümölcsét a Paksi Atomerőmű SE versenyzőjének. Biztosak vagyunk benne, hogy még sokat írhatunk róla!

Képek: Unisport